Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΟΤΑΝ «ΠΑΓΩΣΕ» ΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ (Video)) .

 Πριν από 20 χρόνια ακριβώς, στις 3 Απριλίου 1996 ο Παναθηναϊκός έγραψε μια ακόμα ολόχρυση σελίδα στην ιστορία του και στην ιστορια του ελληνικου ποδοσφαιρου.
Η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα είχε ήδη διαγράψει μια τρομερή πορεία ως τους «4» του Champions League. Αντιμέτωπος στα ημιτελικά ήταν ο Άγιαξ του Λουίς Φαν Χαάλ με μια πλειάδα ποδοσφαιριστών που χωρίς υπερβολή αποτελούσαν για την εποχή ότι αποτελεί για το σήμερα η Μπαρτσελόνα. Κι όμως, ο Παναθηναϊκός με τεράστια ψυχικά αποθέματα, απίστευτη εμφάνιση και τη στήριξη χιλιάδων «πιστών» που ταξίδεψαν ως το Άμστερνταμ, πέτυχε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη.






AdTech Ad
Αφού άντεξε ένα ανελέητο «σφυροκόπημα» από τους Ολλανδούς, στο 86’ είχε έρθει η δική του στιγμή! Ο Γιώργος Δώνης έκανε μια… τρελή κούρσα, «έσπασε» τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή στον Κριστόφ Βαζέχα κι αυτός με «ολύμπια» ψυχραιμία πλάσαρε τον Φαν ντερ Σαρ για να… παγώσει το Άμστερνταμ! Το «Ντε Μερ» σίγησε, εκτός από το σημείο όπου κάθονταν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού! Ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Άγιαξ σε αυτό το γήπεδο, πριν μετακομίσει σε αυτό που χρησιμοποιεί ακόμα και σήμερα, με τον Παναθηναϊκό πραγματικά να… κλείνει το σπίτι των Ολλανδών!

Το αποτέλεσμα αυτό προκάλεσε Παγκόσμια έκπληξη, το «τριφύλλι» έγινε πρώτο θέμα στο CNN και το BBC και όλοι μιλούσαν για το θαύμα των «πράσινων»! Η μοίρα τα έφερε έτσι όμως, που στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ μερικές ημέρες αργότερα ο Άγιαξ κατάφερε να επικρατήσει 3-0 και να βρεθεί αυτός στον τελικό της Ρώμης. Ωστόσο, οι «πράσινοι» είχαν ήδη γράψει ιστορία…




Οι συνθέσεις του αγώνα
Αγιαξ: φαν ντερ Σαρ, Ράιζινγκερ, Μπλιντ, Φ. ντε Μπουρ, Μπογκάρντε, Λιτμάνεν (76' Μουσάμπα), Φίνιντι, Ντάβιντς, Κανού, Κλάιφερντ, Ρ. ντε Μπουρ
Παναθηναϊκός: Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ.Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Μπορέλι (83’ Μάρκος), Καπουράνης, Μαραγκός (62' Γ.Χ. Γεωργιάδης), Δώνης, Βαζέχα (89' Νιόπλιας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου