Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Στραματσονι διώχνει ολους τους ελληνες απο τον Παναθηναικο

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν έχει σημασία αν ο ΚΑΛΟΣ ποδοσφαιριστής είναι από την Ελλάδα ή τη Μποτσουάνα, χωρίς καμία διάθεση ρατσισμού (μακριά από εμάς τέτοια πράγματα). Αν σου κάνει τη διαφορά, ας είναι κι από την Ανδρομέδα. Αυτό δεν διαπραγματεύεται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.
Μιλάμε όμως για περιπτώσεις που κάνουν τη διαφορά και δεν συγκαταλέγονται σε «καραβιές». Τέτοιους ποδοσφαιριστές όλοι τους θέλουν στις ομάδες τους. Κανείς δεν διαμαρτύρεται για παράδειγμα για την παρουσία του Λέτο, του Μπεργκ, του Ζέκα, του Μολέδο και αρκετών ακόμα. Για αυτούς δεν λέει κανένας πως «τρώνε τα δικά μας παιδιά».
Πέρα από αυτό το στοιχείο, όμως, σε κάθε ομάδα χρειάζονται κι οι γηγενείς ποδοσφαιριστές. Στον Παναθηναϊκό υπάρχει μια τάση να αφανιστούν οι τελευταίοι κι αυτό δημιουργεί πρόβλημα. Πέρα από το εξαιρετικό θέμα που παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες η «ΠΡΑΣΙΝΗ» κι ανέφερε πως το «τριφύλλι» θα έχει ζητήματα με τη λίστα που θα δώσει στην UEFA αν δεν έχει ποδοσφαιριστές – προϊόντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, υπάρχει και αγωνιστικό ζήτημα. Διότι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής δεν (θα έπρεπε να) είναι τόσο απαξιωμένος και συνήθως είναι αυτός που δίνει και τους τίτλους. Όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και γενικότερα αν ρίξει κανείς μια ματιά θα διαπιστώσει πως οι γηγενείς παίζουν τον δικό τους, καταλυτικό ρόλο.
Επειδή δεν έχουν όλοι τα «πορτοφόλια» της Παρί, της Μπάγερν, της Σίτι και της Ρεάλ, στηρίζονται και στην εγχώρια αγορά. Η απορία που έχουμε, είναι αν αυτό το βλέπει ο Αντρέα Στραματσόνι. Ειδικότερα στο πρωτάθλημα της χώρας του, την Ιταλία, αν ρίξει μια ματιά θα διαπιστώσει πως οι ομάδες που τελείωσαν στην πρώτη τετράδα έχουν γηγενείς ποδοσφαιριστές που παίζουν σημαίνοντα ρόλο στις ομάδες τους. Η Γιουβέντους έχει 10 Ιταλούς στην πρώτη ομάδα, εκ των οποίων οι 7 είναι πρώτης γραμμής. Η Νάπολι έχει 8, εκ των οποίων 5-6 πρωταγωνιστούν. Η Ρόμα, έχει «βαριά χαρτιά» αλλά είναι μόλις 5 και μέρος της φετινής αποτυχίας οφείλεται σε αυτό. Η Ίντερ, από την οποία πέρασε κι ο «Στράμα» είχε μόλις 4 Ιταλούς ποδοσφαιριστές. Ένας από τους «καημούς» των «νερατζούρι» αλλά και των «ροσονέρι» τιφόζι είναι πως δεν βλέπουν ποια Ιταλούς να τα δίνουν όλα για την ομάδα και την επιτυχία.
Θα έπρεπε να έχει παραδειγματιστεί ο 40χρονος προπονητής κι από τη θητεία του στην Ουντινέζε. Εκεί όπου είχε μόλις 4 συμπατριώτες του στην πρώτη ομάδα, όλοι τους πάνω από 30 ετών και χωρίς πολλές προοπτικές (με εξαίρεση τον τρομερό Ντι Νατάλε), με αποτέλεσμα η ομάδα να μην μπορεί να βγάλει ψυχή στο χορτάρι και να κινδυνέψει ακόμα και με υποβιβασμό.
Με ποια λογική, λοιπόν, ο Στραματσόνι έχει καθαρίσει… όποιον μιλάει ελληνικά από το ρόστερ του Παναθηναϊκού; Πόσο καλύτερο ποδοσφαιριστή από τον Νίκο Καλτσά μπορεί να βρει από τις «άκρες» του και γιατί αυτό είναι αναγκαίο; Επειδή έχει «μάτι» στις μεταγραφές ο κόουτς, δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως δεν βλέπει την πραγματικότητα που καταγράψαμε στις παραπάνω γραμμές. Καλό είναι είτε να αναθεωρήσει, είτε να αποδείξει πως οι επιλογές του ήταν απόλυτα σωστές φέρνοντας ποδοσφαιριστές που πραγματικά θα ανεβάσουν την ποιότητα της ομάδας. Για την ώρα πάντως, η αποπομπή του Καλτσά, του Κλωναρίδη, του Χουχούμη και άλλων, αποδεικνύεται… φάουλ!

*leoforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου